Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС сприяє антикорупційним заходам правоохоронних органів

, опубліковано 14 березня 2024 о 12:56

22 лютого 2024 року Національним антикорупційним бюро України, у межах досудового розслідування кримінального провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України проведено обшуки у службових приміщеннях адміністративних будівель Головного управління ДПС у Харківській області.

Про підозру працівникам ГУ ДПС у Харківській області не повідомлялось.

Водночас, ДПС у межах компетенції вживаються заходи з упередження  фактів вимагання працівниками ГУ ДПС у Харківській області від представників СГД неправомірної вигоди за вчинення дій пов’язаних з виключенням платників податків з реєстру «ризикових», прийняття рішень щодо реєстрації зупинених податкових накладних та незабезпечення належного контролю за правильністю нарахувань під час проведення у 2024 році перевірочних заходів, у тому числі дисциплінарного характеру.

Недоброчесного працівника звільнено із займаної посади.

За неналежний антикорупційний контроль за діями підлеглих, що призвело до настання надзвичайної події, припинено виконання обов’язків керівника ГУ ДПС у Харківській області. Заступника керівника зазначеного Головного управління звільнено із займаної посади.